Synsundersøgelse

Synsundersøgelse

Hos Roskilde Synspleje behandler vi dit synsproblem udfra en helhedsvurdering af dine synsmæssige færdigheder.

Det betyder, at vi udover at vi udmåler hvilke briller eller kontaktlinser du har brug for til at kunne se tydeligt igen, også i vores undersøgelse, vejledning og behandling tager hensyn til hele din sundhedstilstand og funktion. Ikke kun øjnenes sundhed og funktion, men din organisme som helhed.

Vi forsøger at finde årsagen til dit synsproblem, og behandle årsagen før end symptomet.

Synsundersøgelsen hos os er derfor omfattende og individuel. Vi tilrettelægger vores undersøgelse ud fra din problemstilling. Afhængig af om du har svært ved at se tydeligt, døjer med hovedpine, ser dobbelt, er svimmel, skeler, har svært ved at lære at læse, svært ved at koncentrere dig, eller har fået synsproblemer efter en hjerneskade eller sygdom, så vil undersøgelsen indeholde en række forskellige tests og prøver.

Målet er at finde ud af, hvad der er årsag til dit problem, hvordan det er opstået, samt at fjerne både problemet (symptomet) og årsagen hvor dette er muligt.

Briller og kontaktlinser indgår  kun nogle gange som et led i behandlingen af synsproblemer. Også her adskiller vi os fra de fleste andre optometrister og øjenlæger, hvor den traditionelle behandling af synsproblemer er briller eller kontaktlinser.

Synstræning er et af de værktøjer vi bruger, af og til sammen med en brille- eller kontaktlinsekorrektion som en del af træningen. Ofte skyldes synsproblemer større eller mindre problemer med den finmotorik som styrer øjnenes indstillinger og bevægelser.

Dette kan oftest afhjælpes helt eller delvist med synstræning - specielt hvis problemet er nyt.

Kost og ernæring samt hele kroppens funktion spiller ind på dit syn og din evne til at forstå det du ser. En ting er nemlig at se tydeligt, en anden ting er at forstå det man ser. Syn er et kompliceret samspil mellem øjne, hjerne og kroppens motoriske færdigheder. Og det hele er i sidste ende i høj grad påvirket af den kost og ernæring du får.

Hos Roskilde Synspleje bruger vi synstræning, motorik og kostvejledning - men også briller og kontaktlinser hvis der er behov for det.